BIOGRAFIE

Vanaf het begin van hun bestaan als pianoduo hebben japanse Kiyotaka IZUMI en russische Polina CHERNOVA hun persoonlijkheid gevonden in synthese van hun culturen en achtergronden.

Kiyotaka IZUMI

 

Als laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd”, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo”, de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano”, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera”, concerteert Kiyotaka op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen , De Bijloke in Gent en Concertgebouw in Brugge. Hij gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent, galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre, Symfonieorkest De Lier en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.

 

Er staan 10 CD's op zijn naam uitgegeven door 'Classical Records', 'DRC', 'Warner Classics', 'Phaedra' enz.. Zijn CD opnames en “live concerten” worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden. Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke, journalist Marc Van de Looverbosch.

Ten einde zijn repertoire uit te breiden is Kiyotaka begonnen met het schrijven van transcripties en concert suites. Zo ontstond er bewerkingen voor piano vier-handig van 'Je te veux' van E. Satie en van het derde deel van de viool sonata van Emm. Durlet. Voor piano solo heeft Kiyotaka 'Romeo and Juliet', 'Hamlet' en 'Sleeping Beauty' van P.I. Tchaikovsky bewerkt. Deze laatsten staan op zijn CD 'Tchaikovsky meets Shakespeare' uitgebracht door het label 'Phaedra'. De partituren ervan worden uitgegeven door 'Metropolis'. 

 

Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider.

 

 

Polina CHERNOVA

 

Polina begint haar muzikale opleiding op de leeftijd van 5 jaar en was 7 jaar toen zij de tweede prijs in een Russische concours won. Haar eerste solorecital gaf ze in Volgograd/Rusland op haar achtste. In 1998 werd Polina laureaat van de nationale wedstrijd "Nieuwe namen". Zij trad op met het Volgograd Academisch Symfonisch Orkest. Haar optredentijdens het festival "The days of Slavic Culture"  in Tsjechie bracht haar het diploma 'Beste vertolking van het werk van J.S.Bach'.

 

Tussen 2002 en 2008 studeerde Polina aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij laureaat Koningin Elisabethwedstrijd Eliane Rodrigues.

 

 

IZUMI Pianoduo

Gevormd in 2004 wint het duo al zijn eerste prijs in 2005 tijdens de “Internationale Maria Yudina Wedstrijd voor Pianoduo” in Rusland, gevolgd door  “Internationale Muziek Wedstrijd - Un Ricetto in Music” in Italië (2008), de "TV Music Award" in Frankrijk (2014), en in 2015 winnen ze de "Concours Musical de France" en 'International Music Competition: Grand Prize Virtuoso' allebei in Parijs/Frankrijk.

 

Zij geven concerten in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Zwitserland, Rusland, Thailand en Japan.

In 2016 treedt het IZUMI Pianoduo met het Volgograad Staats Symfonieorkest op. Tijdens dit concert spelen zij de concerto's van W.A. Mozart en F. Poulenc.

In 2014 heeft het Izumi pianoduo een CD opgenomen met vierhandige werken van R. Schumann.

Hun tweede CD verschijnt in januari 2018. De album bevat 'Een Midzomernachtdroom' en andere werken voor piano 4-handen van F. Mendelssohn. 

Het duo werkte samen met 'Radio Klara' aan het project rond E. Satie en tevens tijdens het 'Klara in deSingel festival' in Antwerpen.

Naast het interpreteren van standaard duo repertoire, promoot het duo werken van Vlaamse componisten: Emmanuel Durlet, Lodewijk Mortelmans, Arthur De Greef e.a..

Naast hun concert carrière geven zij ook master classes in Rusland en Thailand.

 

 

IZUMI

PIANODUO